Tank Cure de oplossing voor een roestige tank

Tank Cure is het product om een roestige tank op professionele wijze te restaureren.
Het product word al meer dan 16 jaar met veel succes toegepast in Europa.
Verwerkt in metalen, aluminium, polyester, carbon fiber tanks olie, benzine en diesel bestendig.

Prijzen

Tank Cure tot 20 liter tanks € 27,50
Tank Cure tot 50 liter tanks € 35,00
Reiniger € 11,00
Ontroester € 11,00
Remover € 21,50,-

wat kunt u bereiken met tank cure coating?

  • Afschermen van roest;
  • Dichten van kleine lekkages, poreus metaal, lekkende lasnaden of gaatjes;
  • Preventieve behandeling tegen lekkage en roestvorming;
  • Afscherming van verontreiniging in olietanks, bijvoorbeeld na zandstralen.

Aanbrengen
Om een goed resultaat te garanderen moet u uw tank altijd voorbehandelen. Ze moet absoluut droog, vetvrij en redelijk roestvrij zijn. Gebruik bij voorkeur Tank Cure Reiniger en Tank Cure Ontroester omdat deze produkten uitgebreid zijn getest in combinatie met Tank Cure coating. Maak de tank goed droog na de voorbehandeling.

Meng beide componenten grondig met elkaar en vul de tank hiermee. Sluit vervolgens de vulopening af. Draai nu de tank langzaam in alle richtingen zodat de coating alle punten aan de binnenkant bereikt. Doe dit gedurende 15 à 20 minuten en tap hierna zoveel mogelijk vloeistof af via de vulopening. De uitharding begint na 45 minuten. 5 dagen na de behandeling mag u de tank weer in gebruik nemen.
Momenteel brengen diverse leveranciers coating, ook wel tank sealer genoemd, op de markt. Welk product u ook gaat gebruiken, het is belangrijk dat u voldoende coating neemt om de binnenzijde van de tank in zijn geheel te behandelen. Ervaring leert dat u voor een tank van 15 a 20 liter toch al snel naar 450 à 500 gram tank coating moet gaan. Tank Cure levert twee standaard hoeveelheden. Voor motorfietstanks, tot 20 liter, 450 gram coating en voor autotanks, tot 60 liter, 600 gram coating.

Veel gestelde vragen
Wanneer breng ik een coating aan?
Als uw tank geroest is of lekkages vertoont. Na opnieuw verchromen gaat uw tank zeer snel en sterk roesten. Direkt een coating aanbrengen is aan te bevelen.

Er zijn verschillende produkten te verkrijgen. Welke te kiezen?
Kies voor een produkt waar een jarenlange ervaring mee bestaat (het beste door mensen die u kent en niet alleen door het woord van de leverancier). Met Tank Cure is reeds 18 jaar uitstekende persoonlijke ervaring opgedaan. Sinds 1994 is het op grote schaal in gebruik.

Hoeveel coating heb ik nodig?
Zorg dat u voldoende materiaal krijgt. Richtgetallen voor een motorfietstank van 15 tot 20 liter: 450 gram, boven 20 liter 600 gram ongeacht het merk coating. Met 600 gram kunt u een autotank tot 50 liter behandelen. Doe altijd de hele tank en niet alleen de delen die slecht zijn.

Als ik later aan de tank moet lassen of mijn tank wil veranderen hoe zit het dan met de coating?(coating smelt en maakt lassen onmogelijk).
Het is goed om te kiezen voor een produkt dat u er ook weer uit kunt halen. Tank Cure kunt u met een speciaal produkt ook weer verwijderen.

Kies ik voor een 1 component of 2 component coating?
U bent met een 2 component minder afhankelijk van omgevingsfactoren. Denk aan de professionele wereld waar iedereen overstapt op 2 component lak en plamuur. In feite is uw tank een blik dat alleen iets groter is dan de verpakking waarin u de 1 component coating krijgt. Snelle en goede uitharding is bij 2 componenten een chemische reactie. De vraag is of restanten van een gebruikt 1 component produkt na verloop van tijd nog de juiste kwaliteit hebben.

Kan ik kleine gaatjes en lekkende naden dicht krijgen?
Met de meeste coatings zal dit lukken. Met Tank Cure is het bewezen! Advies is om gaatjes groter dan 2 millimeter eerst te lassen of dicht te solderen.

Breng ik een coating aan ná of vóór het lakken van de tank?
Het eenvoudigste is om eerst de coating aan te brengen. U loopt minder kans op beschadiging van de lak. Bij moffelen eerst moffelen dan coating aanbrengen. Hoge temperaturen kunnen een juist aangebrachte coating week maken. (specificatie van de coating navragen bij leverancier).

Kan ik een coating aanbrengen in kunststof tanks?
Navragen bij de leverancier van de coating. Tank Cure is reeds jaren lang succesvol in gebruik in stalen, aluminium, polyester en carbon fiber tanks! Tanks van polyethyleen en polypropyleen ("zachte plastic") kunt u beter niet behandelen met een coating. Hechting op dit soort materialen is altijd zeer slecht. Desnoods eerst proberen met een paar druppels op een plaats waar u ze weer kunt verwijderen.

Moet ik de tank behandelen voordat ik de coating aanbreng?
Ja, altijd. Tanks moeten altijd minstens vetvrij zijn voordat u een coating aanbrengt. Voor tweetakt en diesel tanks extra aandacht! Ook roest dient u zo veel mogelijk te verwijderen. Hiervoor zijn produkten in de handel die meestal in combinatie met de coating te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld Tank Cure Reiniger en Tank Cure Ontroester.

Mijn tank heeft een ontluchtingsbuisje. Kan ik dan toch een coating aanbrengen?
Ja. Doe een stop in het buisje en blaas het schoon met de compressor of fietspomp voordat de coating gaat uitharden.

Als ik de twee componenten heb gemengd kan ik het dan later nog gebruiken?
Alleen binnen 30 min. Na 45 minuten tot 1 uur wordt alles hard.

Welke kleur heeft Tank Cure coating?
De coating is transparant.

Hoeveel ervaring is er met Tank Cure?
Er is al 18 jaar ervaring mee en tot op dit moment zijn er geen klachten over. Ook niet met de moderne benzine. Je moet het natuurlijk wel goed aanbrengen. Volg de gebruiksaanwijzing!

En als het nu fout gaat en de coating laat los?
Dan hebben we voor stalen tanks de Epoxy Remover om het er weer uit te krijgen. Overigens gaat het niet fout als u de gebruiksaanwijzing stipt opvolgt.

Kan ik Tank Cure coating ook aan de buitenkant van de tank aanbrengen?
Je kunt de coating overal aanbrengen waar je wil mits het oppervlak droog en vetvrij is. Het is echter beter om ze aan de binnenkant aan te brengen en aan de buitenkant een goede epoxy primer toe te passen.

Ik wil twee tanks doen. Kan dat?
JA dat kan met de 600 gram versie voor tanks tot 10 a 12 liter. Alleen twee heel kleine tanks (kleiner dan 10 liter) kunnen met de 450 gram set. Twee mogelijkheden. 1) Neem een goede weegschaal (digitale brievenweger) neem de helft van component A en de helft van component B en meng deze voor de eerste tank. 2) Doe bij beide tanks de voorbereidingen (reinigen/ontroesten). Neem de tank met de laagste rand bij de vulopening en doe deze eerst. Uit deze tank krijg je het meeste coating terug om de tweede tank te doen. Meng de componenten en coat de eerste tank. 15 minuten draaien en snel aftappen waarna je het restant in de tweede tank doet. Ook deze 15 minuten draaien en aftappen.

Mijn tank heeft tussenschotten. Kan ik dan toch de coating aanbrengen?
JA. Advies: neem voldoende coating, bijvoorbeeld minimaal 600 gram. Proberen je voor te stellen waar de coating zich ergens in de tank bevindt. Op die manier kun je dan ook alle tussenschotten goed bedekken. Niet te snel draaien, draai desnoods de tank langer rond om zeker te zijn dat je alle vlakken raakt. Je kunt tot 30 minuten doorgaan met draaien.

Mijn tank is behoorlijk vuil en geroest. Wat moet ik doen?
Eerst de tank reinigen met Tank Reiniger. Daarna met grind of stalen parkers de ergste roest eruit halen. Het voordeel van de parkers is dat u ze met een magneet weer uit de tank kunt halen. De tank daarna behandelen met de ontroester. De ontroester werkt zeer goed bij temperaturen bover 25 graden. Je mag het grind ook bij de reiniger of de ontroester doen. De tank daarma goed uitspoelen en droog maken voor het aanbrengen van de coating.

In mijn tank zit al een andere laag die loskomt. Hebben jullie een oplossing?
Wellicht. Gebruik onze Epoxy Remover. We hebben de ervaring dat deze ook andere (onbekende) produkten verwijdert. Eerst de tank spoelen met water dan drogen, daarna Epoxy Remover toepassen. Volg de gebruiksaanwijzing!

In mijn tank heeft alleen maar normale benzine gezeten. Hij moet dus al vetvrij zijn. Moet ik toch nog reinigen?
JA. Gebruik Tank Cure reiniger voor de beste garantie op het eind-resultaat. Altijd op zijn minst met wasbenzine of thinner spoelen. Hierdoor zal de tank ook sneller droog zijn waardoor het risico afneemt dat de coating wordt aangebracht terwijl de naden van de tank nog nat zijn van benzine.

Ik heb mijn tank al gereinigd met iets anders (WC-reiniger afvoerontstopper etc) welke stappen moet ik dan nog doen?
Onze reiniger en ontroester zijn op waterbasis. De ontroester is een zuuroplossing en mag dus nooit in combinatie met een loog (WC reiniger etc.) worden gebruikt (chemische reactie). Altijd eerst de tank goed spoelen met water en dan pas onze produkten te gebruiken.

Kan ik Tank Cure coating ook nog voor andere toepassingen gebruiken?
Tank Cure is al enkele jaren in gebruik om carters oliedicht te maken. Er zijn al motorspatborden mee gerepareerd en autodeuren aan de binnenkant mee behandeld. Ook de ronde kurkvlotters van Schebler carburateurs kunt u weer benzinedicht maken met Tank Cure coating.

Zijn Tank Cure produkten gevaarlijk voor de lak op de tank?
In hoeverre de produkten schadelijk zijn voor de lak hangt af van de soort lak die is gebruikt op de tank. Bij vooroorlogse motoren gebruikte men cellulose lak. Deze lak is zeer gevoelig voor alle coating produkten. Nieuwere tanks hebben betere lak. De reiniger en de ontroester zullen hier niet direkt een probleem geven mits je de tank direkt even goed af sopt met warm water als er iets op je lak komt. De ontroester is agressiever dan de reiniger. De Tank Cure coating heeft geen oplosmiddelen en is niet gevaarlijk voor de lak. Omdat de hechting echter zeer goed is krijg je het niet meer van je lak af als het is uitgehard. Dit produkt moet je dus eigenijk ook niet op je lak krijgen. Als het nog niet is uitgehard kun je het afwassen met aceton. En dat is weer een produkt dat niet echt vriendelijk is voor je lak. Het beste is om niets op je lak te krijgen.